One day at a time

birdsoneday.png

Nog niet zo lang geleden was ik iemand die altijd aan de toekomst dacht. Iemand die in de toekomst leefde in plaats van in het nu. Het leverde me zoveel stress op dat ik de dingen die op dat moment om me heen gebeurde niet eens meer zag. Ik legde zoveel druk op mezelf, en daar ging ik compleet aan onderdoor.

Uiteindelijk werd het me allemaal teveel en kon ik helemaal niks meer. Toen heb ik het roer compleet omgegooid en ik leef nu met de mentaliteit ‘One day at a time’. En omdat ik weet dat meer mensen een stapje terug moeten doen en in het nu moeten gaan leven wilde ik wat tips met jullie delen. Wat dingen die ik zelf in mijn dagen opneem die me helpen.

one-day-time

Even stilstaan bij de kleine dingetjes
Vaak zijn we ons niet meer bewust van simpele dingen die we doen, maar het is juist heel goed om daar even bij stil te staan. Eten bijvoorbeeld, veel mensen eten terwijl ze werken of ergens anders mee bezig zijn. Maar probeer eens om niks te doen, om daar echt een pauze moment van te maken. Om er echt even voor te gaan zitten en te genieten van elke hap en elke slok, even je hoofd leeg te maken en alleen te denken aan wat je op dat moment aan het doen bent: eten.

eten

Buitenlucht
Probeer elke dag even buiten te zijn en daar ook even bij stil te staan. Misschien fiets je nu al naar je werk of naar school, maar waarschijnlijk sta je daar niet bij stil. Ik zelf ga graag wandelen, het liefst in het bos, maar soms ook gewoon een klein blokje om. Bewust de buitenlucht inademen en de wind al mijn gedachtes mee laten nemen voelt heel fijn.

buitenlucht.png

Plan per dag
Probeer een planning voor je dag te maken en niet meteen voor heel de week. Het word dan een veel te grote, onoverzichtelijke berg en ik merk zelf dat ik daar alleen maar gestrest en in paniek van raak. Probeer dus alleen doelen te stellen voor die dag, en morgen zien we weer verder. Het is wel goed om af en toe even te evalueren of je wel op schema ligt, maar pak het per dag aan.

plannen.jpg

Dingen die om je heen gebeuren zien en waarderen
Dingen gaan vaak langs ons af omdat we druk met andere dingen zijn, en dat is zo zonde. Zit je bij een raam? Kijk dan af en toe even naar buiten en geniet van hoe mooi het buiten kan zijn. Krijg je een berichtje van iemand? Sta er dan even bij stil dat het fijn is dat die persoon aan je denkt. Ben je omringd door fijne mensen? Sta daar dan ook even bij stil. En ga zo maar door.

thee.jpg

And last but not least: breathe
Neem even een pauze, al is het maar een minuutje en let bewust op je ademhaling, dat is zo rustgevend. En onthou: je ademt, je leeft, en dat is het belangrijkste.

breathe.JPG

Ik hoop heel erg dat jullie hier iets aan hebben en er misschien iets uit mee kunnen nemen! Dan ga ik nu eens een van mijn eigen adviezen opvolgen en even een wandelingetje maken.

Liefs,
Bodi

Advertenties

11 thoughts on “One day at a time

  1. Fijn dat je momenteel in het nu leeft! Ik let er de laatste tijd ook steeds meer op. Je deelt fijne tips! Bedankt daarvoor! Stilstaan bij de kleine dingen vind ik de beste tip, omdat sommige mensen dat veel te weinig doen, waaronder ik.

    Like

  2. Wat een goed stuk! Plannen per dag is echt een goede. Ik heb een tijd gehad dat ik gewoon teveel wilde doen en mijn hele week volpropte met dingen die “moesten”. Eén ding per keer en alleen wat hoognodig is doen, scheelt een hoop stress. X Charissa

    Like

  3. Mooie tips! Ik was vroeger ook vooral bezig met het plannen van de toekomst, ik zag alles vooral in grote lijnen. Nu zie ik alles om mij heen, ben ik bewust bezig met dat wat ik NU doe en geniet ik veel meer van de kleine dingetjes.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s